Snara jakie masz makro ogólnie na swojej diecie i jaki rozklad tluszczy n-nnkt? Jak widac idzie :) w weekend dam moze jakies zdjecie Ww po treningu, 3 posilek ,6 posilek Od przyszlego tyg bede dodawal tluszczy
[...] jednym tygodniu trenuj przez 30 minut ,w drugim przez 35 minut,a w trzecim przez 40 minut.Częstośc trwania sesji zależy od postawionych przez siebie celów, intensywności i rozkładu dnia.Dla utrzymania stałej ilości tkanki tłuszczowej lub powolnej redukcji wystarczy 60-90 minut treningu aerobowego tygodniowo.Możesz to podzielić na dwie czy trzy [...]
Witam wszystkich, Jak w temacie borykam się z problemem brzucha. Niedawno zacząłem z powrotem ćwiczyć na siłowni (ok 4 miesięcy). Mam 25 lat, Staż na siłowni- ciężko stwierdzić gdyż ćwiczyłem z przerwami. Maksymalna wagę jaka miałem- 86kg. Obecnie 72kg. (miałem przerwę ok 2lat i obecnie staram się spalić to co zostało po tym okresie- zaczynając [...]
[...] Nie ma jednej uniwersalnej metody podziału makroskładników w diecie. Jeśli jesteś zdrowy to najczęściej obliczasz swoje zapotrzebowanie i w przypadku diety zbilansowanej rozkładasz sobie 2g na kilogram masy ciała białko, 1g tłuszczy, a reszta z węglowodanów. To często stosowany podział makroskładników w diecie. Przy czym w dietetyce jest [...]
[...] suplementacji, ma sens ale w momencie , jak mamy dograną całą resztę. Jeśli np. nie wiesz ile kalorii obecnie spożywasz, jakie jest Twoje zapotrzebowanie, jaki masz rozkład makroskładników i ile dziennie spożywasz białka, węglowodanów i tłuszczy - to nie mamy tutaj o czym dyskutować, taka jest prawda. Bo i tak za dużo z tego typu supli [...]
[...] mało makroskładników dostarczających energię- czyli węglowodanów i tłuszczy. To, jakiej odżywki potrzebujemy zależeć będzie od tego : - jak wygląda aktualnie nasza dieta i rozkład makroskładników - jakim typem budowy charakteryzujemy się - jaki mamy poziom tkanki tłuszczowej Odżywka typu Gainer może być suplementem przydatnym w okresie [...]
[...] Odejmując od 3478kcal 15% kaloryczności otrzymamy 2956kcal. Kaloryczność taka będzie stanowiła dla nas punkt wyjścia do ułożenia planu żywieniowego. Pozostaje nam rozkład makroskłaników oraz dobór produktów w diecie. Ponieważ naszym celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, możemy założyć nieco wyższe spożycie białka niż powszechnie [...]
[...] Jem co dwie - dwie i pół godziny, nigdy nie pozwalam na to aby od poprzedniego posiłku upłynęły więcej niż 3 godziny Posiłki komponuję w prosty sposób, zwracając uwagę na rozkład makroskładników. W każdym posiłku musi być odpowiednia ilość białka pełnowartościowego pod względem składu aminokwasów. Staram się aby w każdym posiłku był mały [...]
[...] obliczeń. Odejmując od 3478kcal 15% kaloryczności otrzymamy 2956kcal. Kaloryczność taka będzie stanowiła dla nas punkt wyjścia do ułożenia planu żywieniowego. Pozostaje nam rozkład makroskładników oraz dobór produktów w diecie. Ponieważ naszym celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, możemy założyć nieco wyższe spożycie białka niż powszechnie [...]
[...] braku odpowiedniej regeneracji mięśni, a tym samym braku zadowalających efektów. Istotny jest całokształt planu treningowego, a więc zarówno dobór ćwiczeń, ich rozkład, ilość serii, czas przerw między seriami, objętość treningowa. To jak dobrać powinniśmy suplementację zależeć będzie w dużej mierze od tego, jak wygląda nasza dieta. [...]
[...] 20 ml oleju lnianego 32/75/6 660 kcal Ostatni posiłek serek wiejski 300 g 180 10 ml oleju lnianego 30/10/3 181/216/33 3000 kcal Starałem się utrzymać odpowiedni rozkład tłuszczy 30% jedno, 30% wielo, 40% nasycone. Tak to wygląda u mnie na dzień dzisiejszy. Stosuję ten jadłospis od kilku dni, i jedyne co zauważyłem to to iż waga [...]
Swietny artykul, ale mam 1 dygresje... Piszesz qazar, ze ''Wiele badań pokazuje iż rozkład kcal z poszczególnych marko składników powinien wyglądać następująco : 50% kcal w diecie powinno pochodzić z węglowodanów , 30 % z białek i 20 %z tłuszczy. W świetle najnowszych badań można przyjąć ze minimalna ilość tłuszczy powinna wynosić 25% ,25-30% z [...]
rozkład makro w diecie zbilansowanej to 2g białka i 1-1,5g tłuszczy na kg masy ciała a reszta z węglowodanów, jednak tutaj białka można dać trochę mniej